Автор: pavel
Публикувано на: 18.11.2011 10:12:11

Рейтинг:

Acer

Водещият производител на компютърни системи Acer представи днес в София първия си ултрабук - Aspire S3. Той интегрира най-добрите характеристики на преносимите и мобилни устройства, като дава на потребителите мощна производителност, необходима за работа и създаване на цифрово съдържание, а същевременно предлага свръх бързо време за събуждане и свързване с Интернет. Тази оптимална функционалност гарантира максимална свобода и покрива всички нужди на потребителите в движение.

Новаторската технология Acer Green Instant On осигурява функционалност за незабавно подновяване на работа и гарантира удължен живот на батерията, докато Acer Instant Connect осигурява по-бърз достъп до Интернет. Aspire S3 е обвит в тънък и лек метален корпус с устойчив, аеродинамичен дизайн. Новият Acer Aspire S3 вече е достъпен и в България.

По думите на Кембъл Кан, президент на „Глобални операции по производството на персонални компютри“ в Acer Inc., „ Aspire S3 наистина е проектиран да удовлетвори нуждите на потребителите на преносими компютри, съчетавайки основните функции на смартфона и таблета - бързо включване и свързаност с интернет - с дългия живот на батерията. Ако към това прибавим тънкия му силует, Aspire S3 ще осигури едно освежаващо преживяване и ще е важен етап в историята на разработването на ноутбуци в Acer.“

Съвременните потребители на ноутбуци искат, когато са в движение, да уплътнят максимално времето и усилията си. Aspire S3 им помага да оползотворят времето чрез две нововъведения: Acer Green Instant On, осигуряващо свръх бързо време на отговор, енергийна ефективност и подобрено управление на захранването и Acer Instant Connect, което осигурява достъп до Интернет само за 2.5 секунди или четири пъти по-бързо от конвенционалното свързване, така че потребителите имат подобрена продуктивност и се наслаждават на новини и развлечения без да правят компромиси.

Технологията Acer Green Instant On предлага два режима на заспиване, от които Aspire S3 излиза с учудваща скорост. От „Заспиване“ Aspire S3 подновява работа след не повече от 1,5 секунди, а от „Хиберниране“ - за 6 секунди. Благодарение на тези природо-дружелюбни иновации, животът на батерията на Aspire S3 се удължава до 50 дни - дори повече от обикновените батерии на мобилните телефони!

С цел удобство и лесно носене, дебелината на Aspire S3 е 1,3см., а теглото по-малко от 1,4кг. Снабден е и с пълноразмерна гумирана клавиатура FineTip на Acer, проектирана за удобно ползване и максимална продуктивност. Целодневната използваемост е осигурена от суперлека батерия с висока плътност, даваща до 7 часа време за работа. Аеродинамичният дизайн на Aspire S3 предлага здраво и леко шаси от алуминиево-магнезиева сплав и панели с метално покритие, устойчиво на пръстови отпечатъци, което е гладко като коприна.

Свръхтънкият 13,3-инчов LED монитор с висока резолюция залага на pen-cell дизайн за икономия на материали, като ползва задния и предния панели за оформяне на алуминиевата рамка около екрана. Така се получава супертънък, но и здрав панел, който намалява необходимата за производство на енергия при сравнение с конвенционалния дизайн.

Дъното на Aspire S3 е без охлаждащи отвори, така че ноутбукът ляга удобно в скута на потребителя. Греещите компоненти са интелигентно преместени извън зоната за поставяне на дланите и тази на тъчпада, така че потребителите няма да изпитват дискомфорт от топлината. Допълнително нововъведение представлява новият дизайн на въздушния поток, който отделя топлия въздух през задната част на ноутбука, като предотвратява насочването на въздушната струя към ръцете на потребителя. И накрая, моторът на вентилатора е оптимизиран за повишена ефективност и ниска консумация на енергия за удължаване живота на батерията в системата.

Aspire S3 ползва най-новото 2-ро поколение процесори Intel® Core™ i3, i5 и i7 с пълноценни възможности за компютърни изчисления и създаване на цифрово съдържание и предлага избор между твърдотелен SSD диск от 240 GB или HDD диск от 320 или 500 GB и вграден твърдотелен диск за свръхбърз достъп, както и широк набор от носители и устройства за съхраняване на данни. С включените професионално звучащи говорители Dolby® Home Theater® v4, Aspire S3 осигурява наситен обкръжаващ звук с кино качество и подобрено качество на диалозите за оптимално удоволствие при слушане. Включен е и стандартен HDMI® изход за свързване на Aspire S3 към популярни HD периферни устройства за HD видео и цифрово възпроизвеждане. При това, потребителите могат бързо и лесно да споделят данни или да изтеглят снимки от своите цифрови камери, като използват четеца на карти 2 в 1, който поддържа карти SD™ и MultiMediaCard™.

Потребителите в движение могат да са във връзка с приятели и колеги чрез ясни и отчетливи конферентни видеоразговори, благодарение на интегрираните 1,3-мегапикселова камера Crystal Eye на Acer и микрофон с превъзходно свързване към Wi-Fi®, осигурено от технологията InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™ на Acer. Безжичното удобство е повишено чрез добавяне на технологията Bluetooth® от последно поколение 4.0+HSR с понижена консумация на енергия.

„Като единствен ултрабук, предлагащ се с твърд диск по избор, Aspire S3 обединява изчислителната мощ и възможностите за съхраняване на големи обеми данни при ноутбука с предимствата на мобилната комуникация при смартфона и таблета“, допълва Кан. „Това е значим пробив в дизайна на преносимите компютри, който несъмнено ще укрепи конкурентоспособността на нашите ноутбуци на пазара на информационните и комуникационни технологии.“

С цена от 1 599 лева, Acer Aspire S3 вече се предлага и в България.

Галерия Acer Aspire S3 Ultrabook
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори
Последни галерии
Ключови думи
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg