Автор: pavel
Публикувано на: 26.09.2011 13:43:06

Рейтинг:

Група учени от Токийския технологичен институт и Hasegawa Group разкриха информация за последното си постижение в областта на роботиката, което позволява на роботите да развиват сами своя потенциал.

Технологията е наречена SOINN, което е съкратено от Self-Organizing Incremental Neural Network и според създателите й, тя дава възможност на металните машини да развиват неподозирани до момента умствени способности.

Както и сами може да видите на видеото, с помощта на революционната технология, роботите са се научили да наливат вода от бутилка в чаша, без да разлеят нито една капка, както и да извършват редица други действия.

Първоначално роботите са правили грешки при извършването на операциите, но благодарение на новата технология, позволяваща им да се учат от тях, те са усъвършенствали уменията си.

Интересното в случая е, че технологията позволява на роботите да изпълняват гласови команди. Като чуят някоя от тях, те спират всякакви действия и обмислят какво им е казано, а в последствие го изпълняват.

Читателски коментари

Анонимен 2011-10-04 11:50:07 0 отговори

Анонимен

Роботите ще ни поробят след 10 години.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори
Последни галерии
Ключови думи
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg