Изобретиха навиващ се на руло лаптоп

Изобретиха навиващ се на руло лаптоп

30.09.2011 13:12:48

Специалисти от дизайнерската компания Orkin Design представиха лаптоп със заначително намалени габарити в неработещо състояние. Изобертението е наречено Rolltop и може да се сгъва на ролка, придобивайки формата на тръба.

Дори и в момента има множество лаптопи, които са достатъчно компактни, но за съжаление те нямат функциите и бързината на настолните компютри, Rolltop обаче може да промени това.

Как би изглеждал PlayStation 5

Как би изглеждал PlayStation 5

27.09.2011 11:09:41

В момента на пазара се предлага третото поколение на конзолната игра PlayStation, а едва догодина от Sony имат намерение да пуснат четвъртото, но дизайнерът Харълд Смок е решил да ни покаже своето виждане за PlayStation 5.

Харълд е нарекъл проекта си Enso, което в превод от японски означава „просветлен блясък”, като е очевидно, че дизайнът е вдъхновен от едно от теченията на будизма, който е изключително популярен в Япония.

Роботите започват да мислят сами

Роботите започват да мислят сами

26.09.2011 13:43:06

Група учени от Токийския технологичен институт и Hasegawa Group разкриха информация за последното си постижение в областта на роботиката, което позволява на роботите да развиват сами своя потенциал.

Технологията е наречена SOINN, което е съкратено от Self-Organizing Incremental Neural Network и според създателите й, тя дава възможност на металните машини да развиват неподозирани до момента умствени способности.

Apple показа новия MacBook Air

Apple показа новия MacBook Air

13.12.2010 10:56:06

Американската компания Apple наскоро показа новите си ултратънки лаптопи MacBook Air, като освен 13.3-инчов модел, серията включва и 11.6-инчов.

MacBook Air 11.6 се явява най-лекият преносим компютър в историята на марката и същевременно е сред най-достъпните лаптопи на Apple. Неговата цена в САЩ започва от 999 долара, като за тази сума получавате процесор Core 2 Duo 1,4 GHz и SSD 64 GB.

Клавишите стават излишни с Acer Iconia

Клавишите стават излишни с Acer Iconia

07.12.2010 22:19:22

Компанията Acer хвърли ръкавицата на своите конкуренти с най-новия си лаптоп Iconia, който разполага с два 14-инчови сензорни екрана, единият заемащ мястото, на което сме свикнали да виждаме клавиатура.

Въпреки че все още не е ясно когато точно ще бъде пуснат в продажба Iconia, той със сигурност ще предизвика бум на пазара, особено сред хората, дразнещи се от стандартните клавиатури, които трябва постоянно да се почистват, заради събиращия се между бутоните им боклук.

Предишна
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg