Шпионски танк за iPhone, iPad, iPod Touch

Шпионски танк за iPhone, iPad, iPod Touch

14.02.2012 10:46:38

Компанията Brookstone пусна на пазара много атрактивна играчка, която се задвижва от таблети и смартфони на Apple. Става въпрос за така наречения Rover Spy Tank, оборудван с камера и Wi-Fi интерфейс.

Шпионският танк може да заснема дори в нощен режим, а управлението му се осъществява чрез приложение, което е налично в App Store. Радио-контролът на играчката е цели 60 метра, но в помещения със стени той намалява наполовина.

Китайски роботи играят тенис на маса

Китайски роботи играят тенис на маса

24.10.2011 13:17:11

Група студенти от китайски университет, намиращ се в провинция Джедзян, е създала два хуманоидни робота, които съвсем спокойно могат да играят тенис на маса както един срещу друг, така и ако срещу тях застане човек.

Роботите са наречени Wu и Kong, като те имат много близки до човешките ръст и тегло. И двата са високи по 160см., а теглото на всеки е 55кг., като разработката им е отнела на студентите четири години.

Направиха златен Apple MacBook Pro

Направиха златен Apple MacBook Pro

13.10.2011 12:25:31

Собствениците на компанията Computer Choppers смаяха любителите на скъпи технологични устройства с уникален Apple MacBook Pro, който е с корпус от 24-каратово злато и покрита с диаманти емблема на марката.

Точната цена на бижуто не е оповестена, но от Computer Choppers твърдят, че са готови да превърнат всеки един лаптоп в подобно произведение на изкуството, стига клиентът да може да си го позволи.

Gravitonus iClubby – идеалното работно място

Gravitonus iClubby – идеалното работно място

03.10.2011 11:11:50

Ако ви се налага по цял ден да стоите пред компютър, то е препоръчително да направите работното си място колкото е възможно по-удобно, защото ако не се чувствате комфортно на него може да получите множество изкривявания и болежки.

Едно доста добро предложение е това на американската компания Gravitonus, която е разработила така нареченото работно място iClubby. То е предназначено предимно за геймъри, но спокойно може да бъде използвано от всички хора, стоящи целодневно пред мониторите.

Изобретиха навиващ се на руло лаптоп

Изобретиха навиващ се на руло лаптоп

30.09.2011 13:12:48

Специалисти от дизайнерската компания Orkin Design представиха лаптоп със заначително намалени габарити в неработещо състояние. Изобертението е наречено Rolltop и може да се сгъва на ролка, придобивайки формата на тръба.

Дори и в момента има множество лаптопи, които са достатъчно компактни, но за съжаление те нямат функциите и бързината на настолните компютри, Rolltop обаче може да промени това.

Роботите започват да мислят сами

Роботите започват да мислят сами

26.09.2011 13:43:06

Група учени от Токийския технологичен институт и Hasegawa Group разкриха информация за последното си постижение в областта на роботиката, което позволява на роботите да развиват сами своя потенциал.

Технологията е наречена SOINN, което е съкратено от Self-Organizing Incremental Neural Network и според създателите й, тя дава възможност на металните машини да развиват неподозирани до момента умствени способности.

Apple показа новия MacBook Air

Apple показа новия MacBook Air

13.12.2010 10:56:06

Американската компания Apple наскоро показа новите си ултратънки лаптопи MacBook Air, като освен 13.3-инчов модел, серията включва и 11.6-инчов.

MacBook Air 11.6 се явява най-лекият преносим компютър в историята на марката и същевременно е сред най-достъпните лаптопи на Apple. Неговата цена в САЩ започва от 999 долара, като за тази сума получавате процесор Core 2 Duo 1,4 GHz и SSD 64 GB.

Клавишите стават излишни с Acer Iconia

Клавишите стават излишни с Acer Iconia

07.12.2010 22:19:22

Компанията Acer хвърли ръкавицата на своите конкуренти с най-новия си лаптоп Iconia, който разполага с два 14-инчови сензорни екрана, единият заемащ мястото, на което сме свикнали да виждаме клавиатура.

Въпреки че все още не е ясно когато точно ще бъде пуснат в продажба Iconia, той със сигурност ще предизвика бум на пазара, особено сред хората, дразнещи се от стандартните клавиатури, които трябва постоянно да се почистват, заради събиращия се между бутоните им боклук.

autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg