Шпионски танк за iPhone, iPad, iPod Touch

Шпионски танк за iPhone, iPad, iPod Touch

14.02.2012 10:46:38

Компанията Brookstone пусна на пазара много атрактивна играчка, която се задвижва от таблети и смартфони на Apple. Става въпрос за така наречения Rover Spy Tank, оборудван с камера и Wi-Fi интерфейс.

Шпионският танк може да заснема дори в нощен режим, а управлението му се осъществява чрез приложение, което е налично в App Store. Радио-контролът на играчката е цели 60 метра, но в помещения със стени той намалява наполовина.

Toshiba DX735 – настолен компютър с 23-инчов сензорен дисплей

Toshiba DX735 – настолен компютър с 23-инчов сензорен дисплей

13.02.2012 14:55:37

В края на миналата година, японската компания Toshiba пусна на пазара най-новия си настолен компютър от клас „All in One” - DX735, който е базиран на платформата Intel Sandy Bridge.

Компютърът представлява моноблок, който може да е оборудван с процесори Core от второ поколение - i5 или i7. Неговата оперативна памет е максимум 4 GB, твърдият диск е 1 GB, като скоростта му на въртене е 7200 об/мин., а на разположение на бъдещите собственици има и DVD записвачка.

Acer Aspire S3 Ultrabook вече и в България

Acer Aspire S3 Ultrabook вече и в България

18.11.2011 10:12:11

Водещият производител на компютърни системи Acer представи днес в София първия си ултрабук - Aspire S3. Той интегрира най-добрите характеристики на преносимите и мобилни устройства, като дава на потребителите мощна производителност, необходима за работа и създаване на цифрово съдържание, а същевременно предлага свръх бързо време за събуждане и свързване с Интернет. Тази оптимална функционалност гарантира максимална свобода и покрива всички нужди на потребителите в движение.

Новаторската технология Acer Green Instant On осигурява функционалност за незабавно подновяване на работа и гарантира удължен живот на батерията, докато Acer Instant Connect осигурява по-бърз достъп до Интернет. Aspire S3 е обвит в тънък и лек метален корпус с устойчив, аеродинамичен дизайн. Новият Acer Aspire S3 вече е достъпен и в България.

150-инчов Apple iPad

150-инчов Apple iPad

25.10.2011 11:23:12

Компанията Crunchy Logistics представи гигантски сензорен дисплей, който е наречен Padzilla iPad Case. Устройството е доста скъпо, а за работа с него трябва да притежавате някой от следните продукти на Apple - iPad/2, iPhone 4, iPhone 3GS или iPod.

Системата възпроизвежда абсолютно същия интерфейс като този на оригиналните устройства на Apple и позволява да ползвате всички техни приложения, като задавате командите директно от сензорния панел на дисплея.

Китайски роботи играят тенис на маса

Китайски роботи играят тенис на маса

24.10.2011 13:17:11

Група студенти от китайски университет, намиращ се в провинция Джедзян, е създала два хуманоидни робота, които съвсем спокойно могат да играят тенис на маса както един срещу друг, така и ако срещу тях застане човек.

Роботите са наречени Wu и Kong, като те имат много близки до човешките ръст и тегло. И двата са високи по 160см., а теглото на всеки е 55кг., като разработката им е отнела на студентите четири години.

ASUS Eee PC 1015BX е първият нетбук с процесор AMD C-60

ASUS Eee PC 1015BX е първият нетбук с процесор AMD C-60

14.10.2011 11:59:15

Компанията ASUS пусна на пазара нова версия на популярния си модел Eee PC, която е с 10.1-инчов дисплей и реално е първият нетбук в света, който може да се оборудва с новия хибриден процесор C-60 на AMD.

Процесорът е 1.33-гигарехцов с чип 9W  TDP и видеокарта Radeon HD 6250, чиято мощност е в интервала  276-400 MHz. Последната поддържа HD видео формат и може да работи с DirectX 11, благодарение на което устройството предлага отлични картина и звук, като е особено подходящо за феновете на компютърни игри.

Направиха златен Apple MacBook Pro

Направиха златен Apple MacBook Pro

13.10.2011 12:25:31

Собствениците на компанията Computer Choppers смаяха любителите на скъпи технологични устройства с уникален Apple MacBook Pro, който е с корпус от 24-каратово злато и покрита с диаманти емблема на марката.

Точната цена на бижуто не е оповестена, но от Computer Choppers твърдят, че са готови да превърнат всеки един лаптоп в подобно произведение на изкуството, стига клиентът да може да си го позволи.

i-LIMB – киберпротеза от ново поколение

i-LIMB – киберпротеза от ново поколение

11.10.2011 10:10:22

По време на провелата се наскоро среща на Американската национална асоциация по ортопедия, компанията Touch Bionics демонстрира ново поколение киберпротеза, чието официално име е i-LIMB.

Изобретението може да промени тотално представите ни за изкуствени протези, тъй като възпроизвежда с доста голяма точност движението на китката, приемайки командите директно от човешките рецептори.

Концептуален принтер със сензорен екран

Концептуален принтер със сензорен екран

04.10.2011 11:45:13

Едва ли бихме писали статия за принтер, но в полезрението ни попадна концепцията SWYP, която въпреки че за момента е само проект, може да предизвика истинска революция в печата в близко бъдеще.

Името на изобретението е съкратено от „See What You Print” и то много добре отразява възможностите на продукта, тъй като става въпрос за принтер, разполагащ с голям сензорен екран, на който се визуализира това, което ще принтирате.

Gravitonus iClubby – идеалното работно място

Gravitonus iClubby – идеалното работно място

03.10.2011 11:11:50

Ако ви се налага по цял ден да стоите пред компютър, то е препоръчително да направите работното си място колкото е възможно по-удобно, защото ако не се чувствате комфортно на него може да получите множество изкривявания и болежки.

Едно доста добро предложение е това на американската компания Gravitonus, която е разработила така нареченото работно място iClubby. То е предназначено предимно за геймъри, но спокойно може да бъде използвано от всички хора, стоящи целодневно пред мониторите.

Следваща
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg